Ondanks dat we weten dat een goede huidverzorging essentieel is, kennen veel vrouwen het woord ‘serum’ niet. Toch horen serums ook in het rijtje van skin care en is het zeker het overwegen waard om aan je routine toe te voegen. Maar wat doen serums nou eigenlijk voor onze huid?

De werking
Het gebruik van een serum kan je gewoon combineren met je dagelijkse dag- en nacht verzorging. Een serum dient vaak als extra verzorging bij huidproblemen, zoals een (extreem) droge huid, huidirritaties en zelfs bij huidveroudering. Ieder serum helpt weer bij een ander soort probleem. Of je een serum toevoegt aan je skin care routine is helemaal aan jou. Is het echt een
must om te gebruiken? Nee, maar het kan je huid zeker wel de nodige boost geven!

De stoffen die in een serum zitten zijn gelijk aan die van dag- en nachtcrèmes, alleen is de concentratie in een serum hoger, waardoor je huid net dat extra beetje verzorging krijgt. Ook zitten in serums vaak vitaminen en antioxidanten. Doordat serums vaak uit kleine moleculen bestaan, kan de vloeistof dieper in de huidlagen trekken dan bijvoorbeeld een hydrating crème, die vaak uit grotere moleculen bestaan.

Niet alleen is een serum handig in gebruik als je kampt met huidproblemen, maar ook bij weersverandering kan een serum ideaal zijn. In de winter heeft je huid natuurlijk een andere, misschien zelfs intensievere verzorging nodig dan in de zomer. Een serum kan dan heel goed van pas komen! Voor elk huidtype en voor ieder huidprobleem zijn er verschillende soorten serums die jou zouden kunnen helpen.

Waar moet je op letten?
Je moet per huidtype op een aantal ingrediënten letten bij het kopen van een serum. Als je een vette, acne gevoelige huid hebt moet je letten of er vitamine C, Retinol, zinc  en salicylic acid in het serum zit. De vitamine C helpt bij het herstellen van de huid en versnelt de productie van collageen. Retinol bevat antioxidanten en verminderd de kans op huidontstekingen. Zync verzacht irritaties en salicylic acid helpt bij het zuiveren van de poriën.

Bij een droge huid moet je letten op vitamine E, glycolic acid  en hyaluronic acid. De vitamine E helpt de huid om te herstellen van huidbeschadiging. Glycolic acid verwijdert de dode huidcellen, waardoor er een lichtere en frissere huid ontstaat. Hyaluronic acid zorgt ervoor dat de huid moisture vasthoudt, waardoor de huid diep gehydrateerd wordt. Koop dus niet zomaar een serum, maar kijk goed naar je eigen huid en de ingrediënten! Als je de juiste keuze maakt, dan zal een serum onmisbaar zijn in jouw skin care routine!

Ben je zwanger? Ga dan eerst na of het serum wat je thuis hebt liggen wel gebruikt mag worden tijdens de zwangerschap. Doe dit door het aan een specialist in de winkel of aan je huisarts na te vragen.

Wat is jouw favoriete serum? Laat het ons weten door een reactie achter te laten op onze Facebook of Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *