Santoecha Rangai (32) kreeg op 26-jarige leeftijd borstkanker. Een van de ergste nachtmerrie voor iedere vrouw. Santoecha was er zo van geschrokken “Ik borstkanker? Welnee! Ik ben jong, gezond en ik ben bruin van kleur. Wij gekleurde vrouwen kunnen geen borstkanker krijgen”. Dat was wat door Santoecha haar hoofd draalde.

Toen Santoeha eenmal besefte dat dit geen nachtmerrie was, maar de werkelijkheid. Heeft ze al haar energie en positiviteit erin gestoken. Het was een hele zware periode, waarin ze ook heel veel van nieuwe (kanker patient) vrienden is verloren. Dus alhoewel zij de ziekte had overwonnen, voelde het alsnog als een verlies. Maar dat hield haar niet tegen om te leven.

Santoecha is nu een ex-borstkankerpatiënt en ze deelt haar ervaring en kennis op haar Instagram account: @noshameinmyscargame. In deze aflevering deelt Santoecha ook enkele symptomen waar je normaal gesproken niet voor aan de bel zou trekken. Dus wij adviseren jullie allemaal om deze aflevering te bekijken of te beluisteren.

Beluister de gehele aflevering nu op jouw favoriete podcast platform:

SPOTIFY⁣⁣⁣⁣
APPLE PODCAST⁣⁣⁣⁣
CASTBOX⁣⁣⁣⁣
ANCHOR

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *