Succesvol in de beauty business en een vrouw met een eigen visie: vandaag spreek ik Andjani Triloki! Naast visagie doet ze ook aan beauty bloggen, vloggen en organiseert ze haar eigen (beauty) events. Ben jij benieuwd naar Andjani? Lees dan snel verder!Hoe oud ben je?
28!

Wanneer ben je begonnen met het opmaken van mensen?
Officieel 3,5 jaar geleden, maar daarvoor deed ik het ook bij vrienden en familie.

Waar kwam die passie vandaan?
Elke vrouw vindt make-up denk ik wel leuk, maar toen ik klein was keek ik altijd naar de make-up in editorials in tijdschriften en dat vond ik toen al mooi. Ik dacht altijd ‘als ik later groot ben, wil ik mezelf ook zo op kunnen maken’. Hetzelfde dacht ik als ik iemand zag die mooi was opgemaakt.

Wie of wat was jouw inspiratie?
Vanuit de visagie heeft niet iemand mij perse geïnspireerd om voor mezelf te beginnen, dan keek ik gewoon naar zelfstandige, vrouwelijke ondernemers. Wel heeft alles van de asian bridal scene mij geïnspireerd om aan visagie te beginnen. Toen ik net begon haalde ik mijn inspiratie uit makeupshayla en dressyourface, die vond ik toen heel mooi om te zien. Nu kijk ik graag naar tanji.s, shamalahhairstylist en aamirnaveedhair.

Welke Asian make-up guru’s zouden onze lezers moeten volgen?
Tanji.sshamalahhairstylist en aamirnaveedhair voor de asian bridal scene in Nederland en als ik voor make-up en haar iemand moest uitkiezen: saleha! Ik vind hun stijl heel erg verfijnd. Opvallend, maar natuurlijk.

Wat zijn volgens jou de beste make-up merken/producten voor meiden met een Indiase achtergrond?
Een blush of een lippenstift maakt eigenlijk niet zoveel uit, maar ik werk qua foundation en concealer voor mijn klanten vooral met M.A.C. Op mezelf gebruik ik NARS, Fenty en ik heb ook een paar dingen van Bobbi Brown. Iedereen heeft natuurlijk een andere voorkeur, maar ik let altijd op de kleur/ondertoon, want dat is belangrijk voor elke huidskleur.

Wat is jouw must have make-up product en waarom?
In ieder geval de Translucent Powder van Laura Mercier, dat is gewoon de enige die echt goed is voor mij. Ik ben ook dol op de setting spray van Urban Decay en de gel eyeliner van Inglot. Dat is eigenlijk de enige eyeliner die ik gebruik. Die producten heb ik gewoon altijd in mijn koffer.

Wat is jouw grootste make-up blunder?
Bij mezelf panda ogen! Ik wist echt niet hoe je oogschaduw aan moest brengen. Bij klanten maak ik geen fouten, want dat vind ik echt niet kunnen, maar een blunder was wel dat ik een keer mijn foundations was vergeten mee te nemen naar een klant, dus toen moest ik haar helemaal opmaken met concealer. Ik ben ook een keer mijn kwasten vergeten, toen heb ik alles met wattenstaafjes en mijn vingers gedaan. Ik ben ook een keer mijn hele koffer vergeten. Dat was wel echt mijn grootste blunder. Toen heb ik haar met haar eigen make-up opgemaakt. Ik heb toen echt dingen moeten verzamelen, want er waren niet genoeg kwasten en bepaalde producten had ze niet. Aan het einde zei ze wel van ‘wauw, zo zie ik er nooit uit met mijn eigen make-up!’.

Wat is iets wat volgens jou nooit meer gedaan mag worden in de Asian bridal make-up scene?
Wat ik niet mooi vind is wanneer je het verschil niet meer ziet tussen een wedding of travestieten look. Ik vind te harde lijnen gewoon zelf niet mooi.

Hoe gaat het met je bedrijf? Kan je ons er meer over vertellen?
Ik doe het nu al 3,5 jaar en ik heb mijn plek kunnen vinden in de Nederlandse Indian bridal scene, maar ik wil mijn bedrijf uitbreiden door middel van beauty events. Ook zou ik heel graag ooit eigen make-up producten willen uitbrengen, iets met glitters! Het mag dus echt nog wel groter worden dan dat het nu is. Ik ga nu vanuit huis naar mijn klanten toe, maar ik zou heel graag een eigen salon aan huis willen hebben! Ik denk dat ik dat pas zal doen als ik kinderen heb, want ik ben deels in trek omdat ik op locatie kom, dus als ik vanuit een salon ga werken zal ik misschien de helft van mijn klanten moeten inleveren.

Hoe kwam je op het idee om een beauty event te organiseren?
Ik heb dus communicatie gestudeerd en tijdens mijn opleiding hebben we ook geleerd om evenementen te organiseren. Ik wilde vroeger altijd een eigen evenementenbureau, maar toen rolde ik dus visagie in. Het voelde eigenlijk nog niet helemaal voldaan met enkel visagie, want ik wilde heel graag nog iets met evenementen gaan doen. Vorig jaar heb ik dus voor het eerst een beauty event georganiseerd met als eerste doel mijn eigen werk te promoten bij (eventuele) klanten. Ik had 3 modellen opgemaakt als bruid, maar het leek mij ook leuk om het te doen met mijn vriendinnen. Ik heb bijvoorbeeld een vriendin die henna artist is, iemand die Arabische kledij heeft, iemand die sieraden verkoopt.. Al dat soort kraampjes bij elkaar versterkte mijn doel, dus zij hielpen mij en ik hielp hen. Ik vond het super leuk! Ik heb het ook helemaal zelf geregeld, wat voor mij dus een kleine moeite was, omdat ik het een en ander al op school had meegekregen.

Staan er nog meer events op de planning?
Ik wil het heel graag nog een keer doen. Ik denk dat ik het volgend jaar in de lente wil doen. Ik wil het deze keer grootser aanpakken, dus ik heb ook meer tijd nodig om het te plannen. Het idee is hetzelfde, alleen dit keer wel met entree. Ik had bij het vorige event maar ruimte voor 10 bedrijven in de zaal, maar ik had wel meer aanvragen, dus ik zou voor dit event wel meer leveranciers willen hebben!

Benieuwd naar de looks die Andjani creëert? Check out her Instagram!

Geschreven door: Sabrina Kik
Geïnterviewd door: Sabrina Kik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *