Er zijn allerlei verschillende soorten huidproblemen, waaronder acne, littekens, pigmentvorming etc. Er zijn verschillende manieren waarop je je huid kunt herstellen en verzorgen. Naast al de cremetjes is het vaak nodig een iets intensievere  behandeling te ondergaan om zo een blijvend resultaat te behouden. Eén van die soort behandelingen is een peeling. Een peeling zorgt als het ware ervoor dat de bovenste laag wordt verwijderd en je kunt genieten van een nieuwe jonge huid. Er zijn verschillende soorten peelings, het is dan ook belangrijk om te achterhalen waar je naar opzoek bent en wat het beste bij jou past:

CHEMISCHE PEELING
Eén van de bekendste soort peelings zijn de chemische peelings. Bij deze peeling sterven de bovenste huidcellen af. Het ligt er ook aan wat voor stof er wordt gebruikt: glycolzuur is voor een lichte peeling, trichloorazijnzuur is voor een middel peeling en fenol is voor een diepe peeling.

Hoewel je goede resultaten kunt boeken door middel van een chemische peeling. Zal je huid voor enkele dagen rood zijn en zal je huid erg gaan vervellen. De kans op een beschadigde huid is hier ook groter dan bij een kruiden of mechanische peeling.

KRUIDENPEELING
De Beauty Peel is een natuurlijke peeling gebaseerd op verschillende kruiden. Deze peeling vernieuwd de huid binnen tien dagen zonder de huid te verdunnen en de beschermlaag van de huid blijft ook in tact. Verder is het ook niet agressief voor de huid.

MECHANISCHE PEELING
Deze peeling wordt gedaan door middel van een apparaat. De kans op een rode of beschadigde huid is veel kleiner, maar de behandelingen zijn wel veel duurder. Bij zo een peeling kun je kiezen tussen een microdermabrasie of een laserbehandeling.

Onze eindredacteur Chéréneffe Fleur probeerde de Beauty Peel voor FMLLE BEAUTY uit. In deze aflevering laat ze zich behandelen door schoonheidsspecialiste Reena Rambaratsingh en deelt ze ook haar ervaring na de behandeling:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *