In december lanceert Randstad een nieuwe campagne. Randstad focust zich op de toekomst van jongeren, en dat is ook exact waar deze campagne op gericht is. 19 december vond er een event plaats om deze beweging te ondersteunen en het beloofde een bijzondere avond te worden..


Mensen vinden het leuk om de vraag “waar zie jij jezelf over 10 jaar?” te stellen. Vaak is het antwoord op die vraag heel oppervlakkig. Ja, een leuke baan, goede gezondheid, misschien kinderen.. Maar zelden kan iemand echt tot in de details vertellen wat ze over 10 jaar bereikt willen hebben. Genoeg mensen die van dag tot dag leven en verder geen aandacht besteden aan wat de volgende dag ze kan brengen. Stel jezelf eens de vraag: wat doe jij morgen?

Het event “tomorrow is now: poetry slam night” wordt georganiseerd door Randstad en staat volop in het teken van denken aan je toekomst. De onderliggende gedachte van het event is om de aanwezige jongeren te motiveren om zichzelf bezig te houden met hun toekomst, omdat dit niet voor iedereen een gegeven is. Onder begeleiding van Elten Kiene deelden 5 spoken word artiesten in een intieme sfeer hun werk met ons, in de hoop de aanwezigen te inspireren, en dat hebben ze zeker gedaan.

‘M.’, Mariana, Chery, Bjorn en Ivan gaven zichzelf bloot en namen ons mee in hun gedachtegang. Ook werden de creatieve artiesten gekoppeld aan groepjes om een workshop te geven.
Persoonlijke ervaring
Chéréneffe Fleur ontdekte gedurende de avond nieuw deel van zichzelf. “Na het optreden van de spoken word artiesten was het tijd voor een workshop. Binnen 30 minuten moesten wij nadenken over een mooi moment in de afgelopen 2 jaar. Voor ieder detail (weersomstandigheden, emotie/gevoel, kleuren, bijvoeglijk naamwoorden, locatie en personen) moesten wij de eerste 3 woorden die in ons opkwamen opschrijven. Met deze hulpmiddelen kregen wij de opdracht om een brief naar onszelf te schrijven. Na de workshop kreeg ik de kans om mijn stuk voor te dragen aan het publiek en dat was een super toffe ervaring.”

Intieme sfeer
De avond had een intieme sfeer en de ruimte was gevuld met bijzondere mensen. Niet alleen Chéréneffe had de kans om haar stem te laten horen, elke workshop-groep gaf 1 of 2 mensen de kans om ook hun deel bij te dragen. Dit zorgde voor een nog meer intieme sfeer, aangezien de stukken best persoonlijk waren.

Nadat een aantal mensen zichzelf hadden geuit, was het tijd voor het laatste optreden van de avond. Niemand minder dan Jonna Fraser betrad het podium en gaf een spetterende show weg. Ook Jonna Fraser kreeg vroeger te horen dat hij moest stoppen, vertelt hij aan het publiek, maar opgeven deed hij niet. Hij is het perfecte voorbeeld dat opgeven geen optie is als je iets echt graag wilt, want kijk maar waar hij nu is.


Na het optreden van Jonna Fraser was er nog tijd en ruimte om een drankje te doen, tips te vragen aan de spoken word artiesten of om gewoon te socializen. Al met al was het een inspirerende avond vol liefde en motivatie.

Ben jij door dit artikel geïnspireerd geraakt en gaan nadenken over wat ‘morgen’ jou misschien brengt? Of denk je wel na over je toekomst, maar weet je niet waar je moet beginnen? Randstad kan jou helpen, dus wees niet bang en laat je inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *