Rony Correa kan je herkennen van de show The Next Boy/Girl Band waarin verschillende talenten worden samengebracht als groep. Voor de mensen die de show gemist hebben leggen we het nog even uit. The Next Boy/Girl Band is een talentenjacht voor zangers en zangeressen die denken beter te kunnen presteren in een band dan alleen. Je doet een auditie waarbij je door een kritische jury wordt beoordeeld. Wanneer zij je alle drie groen licht geven wordt je geplaatst op één van de “hotseats”. Tijdens alle overige afleveringen vol audities zit je met zwetende voeten en kriebels in je buik af te wachten of je mag blijven zitten. Stel dat alle hotseats gevuld zijn en er komt een betere zangeres of zanger langs, heb jij zomaar de kans om uit de band gegooid te worden. Je kan binnen no-time vervangen zijn! Rony Correa had het geluk dat ze in de een-na-laatste aflevering auditie mocht doen. Ze trad op met het liedje One Dance van Drake.

Elke aflevering mag de girlband, die op dat moment in de hotseats zitten, een optreden doen. Dus voordat de audities verder gaan mogen de meiden (girlband) en jongens (boyband) zichzelf tegenover het publiek bewijzen. Rony vertelt ons dat het absoluut niet alleen om goed kunnen zingen en dansen gaat. Behind the scenes speelt er zich zoveel meer af dan dat het publiek meekrijgt. Je moet ontzettend hard trainen, elke dag. Je krijgt zang en dansles en moet jezelf ten alle tijden bewijzen. Het gaat ook heel erg om je innerlijk. Mensen moeten jou leuk vinden en ontzettend graag met je willen werken.

Zij heeft mijn back!

Verder ben je elkaar intensief aan het leren kennen. Als jij en die vier andere meiden niet met elkaar kunnen opschieten, gaat het als girlband natuurlijk nooit werken. Rony verteld dat als je heel lang samen wilt blijven, je echt het gevoel moet krijgen van “zij heeft mijn back.” Natuurlijk moet je ook het geluk hebben dat je een klik hebt en bij elkaar past.

Rony verteld dat het mega stressvol en zenuwslopend is om aan zo’n show mee te doen. Er gebeurd ontzettend veel om je heen en het enige wat je wilt is doorgaan! Ze heeft ontzettend veel respect voor de meiden die vanaf show één in de hotseat zaten en dus zes shows hebben moeten overleven. Rony kon tijdens haar aflevering in de hotseat de spanning bijna niet aan! Ook vertelt Rony dat er maar vier meiden een band zouden vormen aan het eind. Het meidenteam was alleen zo sterk, dat ze met z’n vijven door mochten! Ze hadden een engeltje op hun rug. De meidenband hebben de jongensband niet verslagen, maar zijn alles behalve klaar met optreden!!

Nederlandse versie van de Spice Girls.

Denise Kroes, Delany Lepelblad, Romy de Proost, Som Schouten en Rony Correa hebben misschien niet gewonnen maar zijn druk bezig met het maken van nieuwe muziek. Ze zijn de Nederlandse versie van de Spice Girls. Ze zijn 100% getraind om de sterren van de hemel te zingen en te dansen tot ze erbij neervallen!

Rony vertelt ons dat elk meisje in de groep heel anders is, maar ze daardoor elkaar aanvullen. Delany is de jongste en de drukste van de band. Ze is hyperactief volgens Rony. Ze is de echte Nicki Minaj van hun girlband! Som is de mysterieuze van de groep. Rony beschrijft haar zelfs als “the dark one”. Toch vertelt Rony dat Som een mini hartje heeft, het stoere is puur een image. Romy is de roodharige goof. Ze kan absoluut niet stoppen met grappen maken! Wanneer er serieuze gesprekken plaatsvinden komen er altijd nog wel grapjes uit Romy’s mond! Ze zal ook de eerste zijn die iemand oppept als dat nodig is! Denise is the girl next door volgens Rony. Ze ziet zichzelf niet zo, maar komt wel zo over. Ze is veel te lief!! “Zelf ben ik de mama van de groep. Ik ben de oudste, namelijk al 25 jaar! Ik zorg voor iedereen. On stage ben ik wel de curvy, sexy, fierce girl.” Aldus Rony. Ze fluistert FMLLE nog even in het oor dat Denise haar absolute bestie is in de band!

Denise is mijn absolute bestie in de band!

Rony vertelt hoe dit was tijdens haar tijd op TV. “De jury was nog aardiger behind the scenes dan hoe ze tijdens de opnames deden. Wanneer we optreden en het programma echt begint, zijn ze niet onze vriendjes meer, maar echte juryleden. Ze proberen zichzelf ook even van de persoonlijke band af te zetten en ons kritisch te beoordelen. Nadat een show is afgelopen wordt je ondervraagt. Zo geven ze je de kans om extra je mening te geven. Dit kon gaan over hoe jij iedereen vond presteren en wie je denkt dat er volgende week uit gaat. Echt ingestudeerde momenten heeft Rony niet meegemaakt. De crew vond het juist heel leuk als je je mening gaf en hierachter stond. Dit maakt jou als persoon weer veel sterker!”

Ik viel in een enorm zwart gat.

“Ik ben een onwijs spiritueel persoon. Voor een show denk ik alleen aan positieve dingen en wil ik alleen maar positive vibes. Ik spreek mezelf moed in en vertrouw erop dat ik ga knallen. Het is een periode vol spanning en stress. Je bent constant aan het trainen. Je leeft alleen voor de show. Toen de finale was geweest en alles voorbij was, val je echt in een enorm donker zwart gat. Je weet op zo’n moment absoluut niet wat je met jezelf aan moet. Ik ben allereerst op vakantie gegaan. Ik had echt even m’n rust nodig, lekker alleen zijn zonder stress. Nadat alle meiden even hun eigen momentje gepakt hadden, kwamen we weer terug bij elkaar. Tijdens de show krijg je heel veel begeleiding en wordt je gepusht. Nu moet ik zelf m’n bed uitkomen, gaan trainen en alles uitwerken. Ook leer je na zo’n programma je bandleden pas echt kennen. Niet alleen positieve maar ook negatieve dingen. Het is lastig, maar alle meiden wisten dat ze door wouden gaan. Het bleef onze prioriteit. Twee van onze meiden zitten nog op school waardoor het moeilijk is om afspraken in te plannen. Tegenwoordig zijn we wel echt op de goede weg! In mei en oktober hebben we optredens in Indonesië waar we heeeeel siked voor zijn. Ook proberen we het contact met onze fans warm te houden. We geven fandagen, workshops en zijn actief op social media. Hebben jullie onze laatste mash-up al gezien? Binnenkort komt ons nieuwe nummer uit, dus hou Spotify in de gaten guys!!”

Ik ben een rustige Ying at home en een Fierce Yang on stage!!

Buiten een zang en danstalent is Rony nog haar eigen persoon. Rony staat erg positief in het leven en eigenlijk een ontzettend rustig meisje. Door alle hectiek van de band valt dat nog wel eens weg, maar ze probeert zo vaak mogelijk haar rustmomentje te pakken. Ze zegt: “Ik ben een rustige Ying at home en een Fierce Yang on stage!” In het dagelijkse leven moet Rony nog heel erg wennen aan het feit dat ze fans heeft. Ze krijgt dagelijks wel vijftig Insta DM’s van fans die vragen hebben of persoonlijk contact willen. Op fan-dagen komen mensen mijn favoriete eten brengen, hoe komen ze erop! Ik word zo verwend door ze. Ik krijg af en toe zelfs merk shirts of sieraden. Echt te gek! Laatst stonden er zelfs fans voor mijn deur in de ochtend, nou moet ik eerlijk zeggen dat ik dat iets te ver vind gaan. Rony is niet al haar hele leven bekend, maar is wel altijd fan geweest van zingen en dansen. Toen ze op de basisschool zat deed ze vaak mee met talentenjachten. Dit konden dans of zang shows zijn, Rony vond alles te gek! Dit vertelt ze FMLLE. “Sinds de basisschool zijn mijn zang skills wel erg verbeterd. Ik krijg zangles van een vriendin van mij. Zij is achtergrondzangeres bij Glennis Grace. Mijn singing hacks zijn: niet roken en thee met honing of gember drinken.”

Hoe dope ziet Rony er altijd uit! Ze beschrijft haar favoriete kledingstijl als volgt: “Je zou het vandaag niet zeggen, maar ik hou van de kleur zwart. Ik heb eigenlijk altijd wel zwart verwerkt in mijn outfit. Of ik nou helemaal black on black ben of het combineer van schoenen tot broek, je ziet het altijd wel bij me terug. Vandaag ben ik helemaal in denim, wat ik ook echt heel gaaf vind. Op een zomerse dag als vandaag vind ik het een leuke uitstraling hebben. Het fleurt iets meer dan black on black! In het dagelijkse leven hou ik heel erg van casual. Ik vind het ontzettend belangrijk om me normaal te kunnen bewegen, comfortabele kleding is een echte must!! Als ik elke dag in een rokje of hakjes zou moeten lopen, terwijl ik constant aan het kijken ben of mijn outfit goed zit, zou ik echt helemaal knettergek worden! Wel vind ik het leuk om een beetje stoer er doorheen te mixen. Ik ben overdag echt geen girlie girl! Tijdens shows ben ik echt weer compleet 360 graden anders!! Geef me dan de hoogste hakken, het kortste broekje en de korte shirtjes. On stage ben ik Yang! Mijn all-time fave winkel is de Bershka! Als je me met een leuke outfit ziet lopen, kan je hem negen van de tien keer in de Bershka terug vinden.”

Heb jij Rony en haar hottie al gespot? Rony is al zeven maanden tot over haar oren verliefd! Ze klikte vanaf de eerste date en zijn zelfs op zoek naar een leuk huisje samen! Ze kent hem via haar werk, haar baas is zijn nicht. Zo hebben ze contact gekregen en zijn ze steeds verliefder geworden. Rony verteld dat haar vriend haar nummer één support is. “Hij steunt me met alles wat ik doe en wil. Hij staat achter me en moedigt me elke dag opnieuw aan. Overal waar ik van droom, hoe gek of groot het ook is, hij is de eerste die me een high five zou geven en verteld dat ik er voor moet gaan. Hij gaat vaak mee naar shoots of afspraken en vind het hartstikke leuk om me overal naartoe te brengen.” aldus Rony. Hij schijnt verder ontzettend grappigte zijn, totdat hij ‘s nachts begint met snurken. Rony kan het niet uitstaan! Het liefst gooit ze hem gelijk het bed uit. Toch kan ze niet meer zonder hem! Hij en haar moeder zijn samen een geweldig support system. Rony’s moeder zet haar echt op een troontje en zou het liefst een standbeeld van haar dochter laten maken.

#BEAUTYTIME

Heel veel mensen met krullen zijn op zoek naar de perfecte beauty hacks om gegarandeerd met mooie krullen rond te lopen. Wat doe jij om je krullen te verzorgen? “Ik ben iemand met krullen die niet geloofd in alle producten die ze aan mijn haar willen verkopen. Ik wordt wakker en het enige wat ik echt dagelijks doe is water toevoegen. Ik maak mijn handen nat en knijp het in mijn krullen. Zo worden ze wat levendiger. Verder gebruik ik absoluut geen spullen waar sulfaat of alcohol in zit, ik heb altijd het gevoel dat dat mijn haar juist beschadigd. Iets wat andere mensen misschien ook niet doen is niet met je hoofd onder de douche gaan staan. Ik sta nooit volledig met mijn haar en hoofd onder de straal. Ik maak mijn haar altijd met de hand nat. Verder laat ik het om de drie maanden knippen en hoop ik elke ochtend dat mijn krullen er zin in hebben. Het is niet erg om een bad hair day te hebben girls! Ik ben iemand die altijd, maar dan ook altijd, mijn make-up eraf was voordat ik ga slapen. Hoe moe, dronken, bezweet of uitgeput ik ook ben! Was het eraf en doe erna nog wat tonic op je huid om het net wat extra te verzorgen. Ook ben ik iemand die niet vaak make-up draagt. Als het niet hoeft, hou ik mijn huid het liefste naturel. Ik ben ook echt een waterdrinker, hou je huid gehydrateerd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *