Aan alle kanten wordt er iets van haar gevraagd. Sterk en positief genoeg om al haar kansen met twee handen aan te pakken. Van de modewereld tot het winnen van prijzen voor beste actrice tot in de finale staan om Nederland te representeren tijdens Miss Globe. Naast haar carrière, en de vele drukte dat dit met zich meebrengt, vind ze niks fijner dan thuiskomen en een grote knuffel van haar moeder krijgen. We hebben het over de lieve en prachtige Viënne Passchier. Een dame van negentien jaar oud dat niet van stilzitten houdt.

A post shared by Vienne Marly (@viennemarly) on

Komen jullie ook? Ben je er ook bij? Jij bent ook uitgenodigd!! Kleine Viënne zette op jonge leeftijd haar eigen modeshows in elkaar. Met vier stoelen in de huiskamer, waar al het publiek op kon zitten, begon over een uurtje de show! Haar kleine zusje was altijd het slachtoffer. Zij werd als eerste getransformeerd en moest lekker meedoen met Viënne’s grote fantasie. Het kleine meisje was altijd bezig met het tekenen van haar kledinglijn en vond alles aan de modewereld leuk. Haar moeder moedigde Viënne aan om zichzelf uit te dagen en in te schrijven bij een modellenbureau. Viënne mocht al snel meedoen in kinder campagnes en reclames. Haar moeder kreeg wel eens kritiek/vragen over zich heen. Viënne was pas vijf jaar maar genoot van het werk wat ze aangeboden kreeg. Mensen om haar heen vonden haar te jong en waren bang dat Viënne’s moeder haar pushte tot werk. “Dit was helemaal niet zo! Ik vond het zelf allemaal zo leuk!”

Van een hobby met af en toe hier en daar wat klusjes naar een echte carrière. Binnen haar modellenbureau heeft Viënne kennis gemaakt met Miss verkiezingen en beauty pageants. Zelf wist ze helemaal niet dat dit in Nederland gaande was. Ze ging nonchalant naar de auditie en bleek dit veel leuker te vinden dan dat ze had verwacht. Haar carrière zit vol positieve verrassingen. Ondertussen heeft ze de titels Miss Globe Netherlands 2016/2017 en Queen of the West Netherlands 2014 binnen weten te halen. Deze zomer mag ze naar China om Nederland te vertegenwoordigen in Miss Globe 2017. Dit komt live op TV en is in een zaal met meer dan 10.000 man! Gelukkig heeft ze haar vriend in de menigte om haar te supporten.

Hoe werkt een Miss event nou precies? Viënne legt ons dit uit: “Tijdens de gehele wedstrijd kan je punten verdienen. De wedstrijd begint soms al maanden voordat we officieel op het podium staan. In de finale tellen je punten voor veertig procent mee. Punten kan je verdienen met je gedrag achter de schermen, inzet tijdens de trainingen en meewerken. Je innerlijk wordt tijdens deze fase erg streng beoordeeld. Verder bestaat je score voor 10% uit stemmen, 10% uit social media, 10% uit je trainingen, 10% uit één op één gesprekken, een gala ronde, een speech ronde en een talentenronde. Tijdens de speech praat ik over kindermishandeling. Dit doe ik omdat ik hier veel ideeën over heb en denk dat er veel moet veranderen. Ik wil mijn boodschap overdragen naar jonge meiden.”

A post shared by Vienne Marly (@viennemarly) on


Een beeld uitstralen naar jonge meiden, daar is Viënne erg mee bezig. Viënne wilt niet overkomen als het perfecte meisje. Ze wilt juist meiden die tegen haar opkijken laten zien dat iedereen niet perfect is. Viënne verteld dat ze vroeger een moeilijke jeugd heeft gehad. Dit geeft haar nu veel kracht maar dit is niet altijd zo geweest. Toen Viënne in de puberteit zat is zij erg down geweest door de dingen die zij mee moest maken. “Ik ben even mezelf verloren, maar heb mezelf er ook weer bovenop gekregen.” Tijdens haar depressie heeft ze ook een eetstoornis gehad. Dit om het perfecte plaatje te worden, wat ze juist nu wil vermijden. Viënne heeft haar leven kunnen omzetten en is erg gegroeid sinds die tijden. Ze haalt kracht uit haar familie. Haar eetstoornis heeft ze overwonnen, ze is nu zelfs een healthy lifestyle coach.

“Ik eet nu veel meer dan eerst, alleen gezonder en met regelmaat.”

There’s no shortcut, it takes time to build a stronger, better version of yourself. ?? Trainings: Top Fit Training (Arjen) Gym: Healthclub Fitline

A post shared by Vienne Marly (@viennemarly) on

Er gebeuren wel meer negatieve dingen tijdens haar carrière. Viënne vertelt ons over zowel de positieve en negatieve kanten van het vak. “Ik heb zoveel mogen meemaken op een jonge leeftijd. Zoveel delen van de wereld gezien, leuke shoots gedaan en heel veel kansen gekregen. Hierdoor heb ik tot op de dag van vandaag een geweldig team om me heen. Hier ben ik dankbaar voor. Ook ben ik een stukje bekender geworden. Af en toe wordt ik op straat aangesproken met mijn Instagram naam. Dan vragen jonge meisjes die tegen mij opkijken of ik het echt ben. Superlief! Natuurlijk zijn er ook veel negatieve kanten. Wanneer je echt begint te groeien worden mensen onzeker. Je ziet gelijk wie je echte vrienden zijn. Iedereen vond het leuk en aardig toen ik nog mee deed met kleine verkiezingen. Zo konden ze nog zeggen dat ik het niet ging maken en alles voor niks was. Nu ik professioneel bezig ben, hoor ik niks meer van ze. Ook zijn er nu opeens mensen die met me willen afspreken. Mensen die vroeger nog geen twee keer naar me op keken. Gelukkig heb ik een vriend die zelf ook druk is en het drukke leventje begrijpt. Af en toe kan je de mensen die je lief hebt niet de aandacht geven dat je wilt. Tijdens de reizen ben ik soms zo druk dat ik geen tijd heb om te reageren. Dit vind ik nog steeds wel heel lastig omdat het me gelukkig maakt als hun tevreden zijn. Gelukkig snappen de meeste mensen het wel.”

Een andere negatieve ervaring voor Viënne was tijdens de Miss Heritage verkiezing. Dit was een verkiezing in Zuid-Afrika. Het was geen grote wedstrijd en ook echt slecht georganiseerd. Viënne verteld dat ze om zes uur de sportschool in moesten en om acht uur aan het ontbijt zaten. Dit klinkt niet verschrikkelijk toch? Het vervelende was dat ze om twaalf uur ‘s nachts hun tweede maaltijd pas kregen. Het was zo zwaar, vertelt Viënne. Midden in de weken werden prijzen weggegeven. Viënne kwam hier als een van de beste uit en merkte dat de concurrentie gelijk heel erg steeg. De meiden om haar heen waren niet blij. Toen ze ‘s avonds in de slaapzaal kwam hadden de meiden haar vlag en jurk kapot gemaakt. Heel onsportief. Ze leerde er mee leven.

Wanneer Viënne een lange tijd op reis is geweest wilt ze niks anders dan met haar vrienden en familie zijn. Haar moeder kan haar weer met twee voeten op de grond zetten. We merken dat Viënne een lekker nuchter meisje is die niet wordt meegesleept door haar werk. “Jezelf blijven in dit vak is een grote uitdaging, daarom is je familie zo belangrijk om op terug te vallen.”

Heel Viënne’s carrière is begonnen met een droom. Haar dromen worden tegenwoordig alleen nog maar groter. Viënne heeft de laatste maand een kans gekregen om contracten te tekenen, acteerlessen te volgen en mee te werken aan een show in Los Angeles. Ze heeft een proefje van de acteerwereld meegekregen en wilt hier ook zeker in doorzetten. Haar goal voor nu is om de Miss Globe 2017 titel mee naar huis te nemen! Voor later lijkt het haar heel gaaf om een keer naast haar idool Doutzen Kroes op de set te staan om van haar te mogen leren.

Een aantal leuke feitjes over Viënne:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *