Misschien heb je er al eens van gehoord: sommige mensen zweren bij kristallen die mentale en fysieke klachten verminderen, of zelfs helemaal wegnemen. Hoe vreemd het ook klinkt, interessant is het zeker. Hoe werkt dat dan precies?

Voor sommige mensen is crystal healing een manier van leven, voor anderen zijn kristallen slechts mooie, glimmende stenen die gebruikt kunnen worden als decoratie. Geneeskrachtige kristallen en edelstenen kunnen teruggetrokken worden tot eeuwen terug. De oude Egyptenaren begroeven hun doden met kwarts en gebruikten kristallen om genezende elixers te maken.

Crystal healing is gebaseerd op het idee dat de energierijke trillingen van de kristallen de natuurlijke trillingen van ons lichaam in balans kunnen brengen om ons bepaalde dingen te laten voelen.

Elke kristal of edelsteen heeft een eigen werking. De Rozenkwarts staat voor liefde, zachtheid en geborgenheid. Ook schijnt het goed te zijn voor je emotionele gezondheid Het schijnt ook een sterk ontgiftende werking op de lever en nieren te hebben. De Smaragd verbindt lichaam, gevoel en geest. De Amethist kalmeert en verlicht stress en spanning.

Crystal bath
Je kunt op verschillende manieren met kristallen te werk gaan. De een draagt een kristal als ketting, in zijn broekzak of in zijn tas. Wat sommige mensen ook doen is een bad nemen met kristallen. Dit wordt een crystal bath genoemd. Je kunt de kristallen in het bad doen, of op je lichaam leggen. Naast de kristallen wordt er ook gebruik gemaakt van  oliën en geuren. Gebruik bijvoorbeeld jasmijn of lavendel wierookstokjes. Dit zorgt voor de ultieme experience. De Amethist kristal is perfect om te gebruiken bij een crystal bath. Het ontneemt je van je stress, zorgt voor verduidelijking en geeft de mogelijkheid om jezelf beter te begrijpen. Natuurlijk zijn er meerdere kristallen die je kunt gebruiken, maar het is maar net welke kristal jou het meeste aanspreekt en wat jij op dat moment nodig hebt.

Het belangrijkste tijdens een crystal bath is om open te staan voor de kristallen. Focus je op je ademhaling, relax en probeer één te worden met het water en de omgeving om je heen.

Onderzoek
Dr. Christopher Charles French, een Britse psycholoog die zich gespecialiseerd heeft in de zielkunde van het paranormale, deed een onderzoek naar crystal healing. Hij gaf een groep mensen kristallen die zij moesten vasthouden terwijl ze gewoon relaxen of aan het mediteren waren. Vooraf had Dr. French per kristalsoort een lijst gemaakt waarin stond welke gevoelens er per kristal ervaren zou kunnen worden. Dit konden tintelingen, een verhoogde huidtemperatuur, betere concentratie en nog meer zijn. Deze lijst werd aan de vrijwilligers gegeven tijdens het onderzoek. Een groot deel van de mensen gaf aan ook daadwerkelijk een of meerdere sensaties gevoeld te hebben bij de bijbehorende kristal.

Wat Dr. French niet had verteld aan de groep, was dat de helft van de mensen niet eens echte kristallen vasthielden, maar neppe. Dr. Richard Wiseman, psycholoog aan de Universiteit van Hertfordshire, zei dat het goed zou kunnen dat de kracht van kristallen in het hoofd zit in plaats van in de kristallen.

Geloof jij in de geneeskrachtige werking van kristallen? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *