We leven in een wereld waar Instagram bepaald hoe mooi je bent. Tegenwoordig zijn de meiden die plastische ingrepen overwegen steeds jonger. Vaak is het, omdat zij zichzelf niet mooi genoeg vinden, omdat ze niet op één van hun idolen lijken. Het is jammer dat wij vrouwen ons hiermee vergelijken en denken dat wij niet knap genoeg zijn.

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik nooit in de spiegel heb gekeken en mijzelf heb afgevraagd of ik iets aan mijn uiterlijk zou moeten veranderen, maar met de jaren ben ik steeds meer van mezelf gaan houden. Ik ben totaal niet tegen plastische chirurgie, maar ik vind wel dat je het voor jezelf moet doen en niet voor een vriendje of de Instagram wereld waar wij nu in leven.

Op Refinery29 kwam ik een artikel tegen waar één van de redacteurs, Jacqueline Kilikita haar ervaring deelde over haar neusoperatie. Het was een super interessant artikel en daarom deel ik graag haar lijst met dingen die je moet weten als je een neusoperatie overweegt.

1. The big reveal is erg teleurstellend
Voordat je wordt geopereerd zie je alleen dé perfecte neus van Kim Kardashian voor je (die je vooraf aan de chirurg hebt laten zien). Je kan niet wachten om dé perfecte neus onder het verband te zien. Alleen is dat niet de realiteit, je wordt wakker met blauwe plekken rondom je ogen en een gezwollen neus.

2. Het kost tijd om aan je nieuwe gezicht te wennen
Je zou denken dat je na zolang overwegen van een neusoperatie, gelijk verliefd wordt op je nieuwe neus. Als je al door make up een totaal andere look kan creëren, laat staan met een nieuwe neus. En omdat je neus een jaar nodig heeft om te genezen, lijkt je gezicht iedere dag weer anders.

3. Het lijkt erger dan het daadwerkelijk voelt
Als je “nose job” googled zie je de ergste foto’s met verschrikkelijke blauwe plekken rondom de ogen en opgedroogd bloed. Maar volgens Jacqueline voelt het net als een afspraakje bij de waxbar.

4. De mensen om jou heen zien ‘geen’ verschil
Een goede neusoperatie hoort niet je gehele uiterlijk te veranderen. Alhoewel het voor jou een super grote verandering is, zien de mensen om je heen vaak niet zo een groot verschil. Het is menselijk om jouw eigen “flaws” erger te maken dan dat ze werkelijk zijn.

5. Het veranderen van je uiterlijk, zal er niet voor zorgen dat mensen je anders zullen behandelen
En daarom is het belangrijk om niet onder het mes te gaan als je het voor iemand anders doet. Je bent en blijft prachtig van binnen, maar verander nooit iets aan jezelf voor een ander. Jacqueline merkte in het begin dat wanneer zij iemand leerde kennen, ze gelijk over haar neus begon om zo het ijs te breken. Dit was totaal niet nodig, want degene tegenover had niks door, totdat zij er zelf over begon. En laten we eerlijk zijn, als iemand je niet meer interessant vindt blijft degene niet bij je als je iets aan je uiterlijk veranderd en zo ja dan verdien je veel beter dan dat!

6. Het zal nooit perfect zijn
Tijdens je consult neem je tientallen foto’s mee van Instagram babes waar je graag je neus op wilt laten lijken. Alhoewel de chirurg je verteld dat iedereen een unieke neus heeft en niemand dezelfde neus kan hebben, denk je stiekem dat jij wel een uitzondering bent. Het zal nooit perfect voor je zijn, maar dat is meer een perfectionisme ding. Als je er echt niet blij mee ben, geven bepaalde chirurgen na een jaar een gratis reconstruction.

7. Mensen kunnen je het gevoel geven dat je een grote fout hebt gemaakt, luister daar niet naar
“Zomaar heb je je neus laten doen”, is iets wat je vaak zult horen en meestal komt het vanuit een goed hart. Maar door zulke opmerkingen ga je zelf twijfelen aan je besluit terwijl je er super lang over hebt nagedacht voordat je die stap eindelijk had genomen. Het belangrijkste is dat jij blij bent met het resultaat.

Bron: Refinery29 & Kim Spoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *