Het is vele Afro-Amerikanen opgevallen dat Michelle Obama voor het eerst haar on-gerelaxed haar aan de wereld toonde. Niks aan de hand zou je denken. Maar het zien van haar natuurlijke krullen heeft voor een enorm veel online reacties gezorgd. Na het zien van Michelle Obama’s haar gingen mensen los op Twitter. Velen zien dit dat ook als een sterke statement van Michelle Obama.

Waar wij van schrikken is dit: als je in Google ‘professional hairstyles’ intypt zie je vrouwen met een blanke huid en glad haar. Maar als je in Google ‘unprofessional hairstyles’ zie je enorm veel foto’s van Afro-Amerikanen met kroes haar. Het is een reality check van hoe er wordt gekeken naar het hebben van kroeshaar.

Kroeshaar wordt tot op heden gezien als minder representatief. Dit kan ook één van de redenen zijn dat Michelle Obama als FOTUS werd geadviseerd of werd opgelegd haar haar te relaxen.

Wat vinden jullie hiervan? Deel je mening hieronder.

Chéréneffe Fleur

CHÉRÉNEFFE FLEUR IS DE OPRICHTSTER VAN HET ONLINE PLATFORM FMLLE. HAAR DOEL IS HET CREËREN VAN INSPIRERENDE CONTENT VOOR VROUWEN VAN VERSCHILLENDE LEEFTIJDEN, AFKOMSTEN EN INTERESSES.