Alizey Mirza is een 22-jarige Britse blogger en afgestudeerd in journalistiek. Alizey groeide op in Dubai en kreeg al snel erkenning van toonaangevende publicaties waaronder Harper’s Bazaar, Elle en Grazia. Ze heeft samengewerkt met veel prestigieuze merken, waaronder Gucci, Prada en Armani Prive. Als ambassadrice voor luxe warenhuis, Harvey Nichols, heeft Alizey een passie voor styling, schrijven en reizen.

Jullie begonnen jullie modeblog in 2010 en waren ook één van de eerste influencers in Dubai. Zagen jullie dit als een voor- of nadeel als het gaat om de groeimogelijkheden?
We zagen het als een kans om één van de eerste te zijn in Dubai. Er was slechts een kleine groep influencers in het Midden-Oosten. Huda Beauty begon rond dezelfde tijd als mijn zus en ik. Er zijn nu zoveel meer influencers dan toen we begonnen.

Je kwam naar Londen om journalistiek te studeren. Was het moeilijk om je leven in Dubai en je studentenleven hier te managen?
Ja, ik ben in Londen geboren en heb hier vrij lang gewoond. Toen zijn we in 2007 naar Dubai verhuisd en begon mijn moeder haar eigen huidkliniek. Toen ik zestien was, kwam ik terug naar Londen om verder te studeren op de hogeschool en universiteit.

Wat maakt Dubai en Londen speciaal voor je?
Londen is mijn thuis, ik ben hier geboren, ik ben hier opgegroeid. Dubai is mijn tweede thuis, mijn moeder en zus wonen daar en ik zie mijn zus en moeder niet zo vaak, dus ik probeer ze zo vaak mogelijk te bezoeken.

Kun je jezelf omschrijven? Omdat jouw volgers slechts een deel van jou zien. Wat zouden ze alleen weten als ze je echt zouden kennen?
Ik ben erg bubbly en outgoing en dat is iets wat mijn volgers niet van mij weten. Het is echt moeilijk om dat op Instagram te laten zien. Ik lijk veel serieuzer op Instagram dan in het echt, maar dat zal allemaal veranderen, omdat ik mijn eigen YouTube-kanaal ga starten, waar ik mijn persoonlijkheid in kan laten zien.

Je bent dus een identieke tweeling. Wat maakt jouw relatie met Laili speciaal?
Wij zijn als tweelingen erg verschillend van elkaar, een compleet ander contrast. We hebben allebei andere smaak in de mode en we hebben totaal verschillende interesses. We hebben vaak ruzie, zelfs met al die afstand tussen ons haha.

Iedereen kan opmerken dat je een geweldig gevoel voor stijl hebt. Hoe zou je jouw stijl het beste omschrijven?
Mijn stijl is erg klassiek, tijdloos en ik volg geen trends. Off-White is bijvoorbeeld nu echt in de mode, maar het is gewoon niet mijn stijl, je zult mij daar dus nooit in zien lopen. Ik ben dol op het kopen van klassieke items die erg vrouwelijk zijn en die in ieder geval 2-3 jaar mee zullen gaan.

Wat zijn je favoriete plekken om in Londen en Dubai te winkelen en waarom?
Zara is mijn favoriete winkel voor kleding. Ik hou ook van Zimmermann en Massimo Dutti. Selfridges is ook een van mijn favorieten, je kunt er zoveel dingen kopen, make-up, haaraccessoires, ze hebben ook veel high street-merken en noem maar op. Ik draag niet alleen high street-merken, ik hou ervan om te mix & matchen.

En in Dubai winkel ik graag bij Zara, Valentino en Manolo Blahnik voor schoenen.

Wat is een fashion-go en een fashion-no-go voor jou?
Een fashion-go voor mij is om het simpel te houden en nooit over de top te gaan, houd het simpel en voeg een statement piece toe. Less is more.

Een fashion-no-go voor mij is het mixen van prints. Ik weet dat het mode is, maar voor mij is het een no-go. Ik zie mezelf er niet in lopen.

Wie is jouw mode-icoon?
Olivia Palermo en Negin Mirsalehi. Ik ben echt dol op hun stijl.

Je gaat dus je eigen YouTube-kanaal beginnen, kan je vertellen wat we op dat kanaal kunnen verwachten?
Ik ben dus afgestudeerd in journalistiek en daar wil ik echt iets mee doen. Ik wilde altijd voor een tijdschrift werken, maar tegenwoordig zijn ze niet zo groot meer, dus is het moeilijk om die wereld binnen te komen en er valt ook niet veel geld in te verdienen.

Ook wilde ik altijd al een show of iets presenteren, wat ik nu ook ga doen. Ik zal binnenkort gaan presenteren voor een online tv-kanaal in Londen en op mijn eigen YouTube-kanaal zal ik meer lifestyle-, reis- en mode video’s maken.

Verwacht je in de toekomst het familiebedrijf over te nemen?
De huidkliniek doet het redelijk goed. We hebben een aantal beroemdheden die regelmatig naar de kliniek komen, zoals Lindsay Lohan. Ik dacht er niet echt over na, maar ik weet wel dat mijn zus Laili al overweegt om de kliniek over te nemen, ze noemt zichzelf ook de toekomstige CEO van de huidkliniek op haar Instagram-bio haha.

Welke tips heb je voor opkomende influencers?
Ik zou zeggen dat je vanaf het begin aan je personal brand moet werken – wat wil je en waar wil je voor staan? Als je alles promoot, weten je volgers niet wie je bent en wat je echt leuk vindt.

Wat is jouw pinch-me moment sinds je carrière begon?
Ik heb een paar jaar geleden samengewerkt met Gucci voor hun bamboe handtassen collectie, wat een zekere pinch-me moment voor mij was.

De andere was de Harper’s Bazaar Best Dress-prijs en de Most Stylish Reader-prijs van Grazia. Ik won beide prijzen op mijn zestiende toen ik nog op de middelbare school zat.

Wat is het verschil als een influencer in Londen en Dubai?
In Londen is iedereen heel vriendelijk. In Dubai vind ik vaak dat er een “you can’t sit with us” cultuur is met name in de mode- en blogwereld.

Hoe ziet een dag van jou eruit?
Elke dag is anders. Soms moet ik heel vroeg opstaan en normaal krijg ik geen volledige nachtrust. Ik zet altijd mijn wekker voor 8 uur, zelfs als ik die ochtend geen meetings heb. Ik voel me daardoor super productief!

Is er iets wat je graag met ons wilt delen?
Ik zou graag meer over geestelijke gezondheid willen praten. Ik vind het heel belangrijk omdat zoveel mensen last hebben van angst en depressie. Ik hou ook van liefdadigheidswerk. Dat krijg ik van mijn moeder! Ik zou zeker ook meer van die kant met mij willen delen.

Wil je meer over Alizey Mirza te weten komen? Neem dan een kijkje op haar Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *