Velen denken dat Amsterdam de modestad van Nederland is, maar dat is niet helemaal waar. Ook in havenstad Rotterdam spot je mensen met een bijzondere stijl. De een combineert de gekste printen, de ander shopt volledig vintage en weer een ander focust zich volledig op merken. Benieuwd wat we zijn tegengekomen in Rotterdam? Keep on reading!

Naam: Phasika
Leeftijd: 19
Instagram: @amthiaa

Mijn stijl is een beetje hip-hop achtig en R&B, het verschilt elke keer. It depends on my mood. Als ik vrolijk ben draag ik wel meer kleur. Normaal draag ik zwart en wit, maar vandaag dan ja, kleur!

Ik haal mijn inspiratie uit rappers. Muziek heeft ook invloed op mijn stijl, de vibes die muziek afgeeft. Ik durf ook gewoon alles te doen. Ik ben niet bang voor iets of om nieuwe dingen te proberen.

Doe gewoon wat je zelf leuk vindt! Gewoon doen, dat is het echt gewoon. Als ik iets mooi vind, dan koop en draag ik het gewoon.”

Naam: Damelza
Leeftijd: 30
Instagram: @bourne___

Ik hou wel van vroeger, de 90’s, die wijde broeken. Als het maar een beetje comfortabel zit. Oversized vind ik wel echt dope, al moet ik zeggen dat ik mijn lichaam wel een beetje bedek, maar het zit zo lekker!

Ik denk dat ik een mix ben van 90’s/80’s en vintage. Tweedehands vind ik heel chill. Die kleren verdienen ook gewoon een tweede kans. Ik kijk vaak eerst tweedehands, en als ik het daar niet kan vinden ga ik pas de stad in.

Ik vind de stijl van Billie Eilish heel dope. Ik heb het gevoel alsof zij gewoon lak heeft aan de rest en dat vind ik altijd heel fijn. Ik raak eigenlijk van alles om mij heen geïnspireerd.”

Naam: Julia
Leeftijd: 20
Instagram: @juulbvs

Vaak ben ik kleurrijk gekleed, maar ik hou er ook van om streetstyle te dragen. Ik probeer ook streetwear en casual te combineren, maar streetwear heeft voor mij de meeste interesse. Ik ben bijvoorbeeld een hele grote fan van sneakers.

Ik ga ook wel vaak naar vintage stores, kijk op hypebeasts en kijk om mij heen voor inspiratie. Ik hou er niet van om echt anderen te volgen. Ik geef er liever mijn eigen draai aan.

De enige reden waarom je nagekeken wordt is omdat ze er ook zo uit willen zien en jaloers zijn. Ik krijg altijd veel complimentjes, maar dat is juist omdat ik er vaak wat anders uit zie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *