Velen denken dat Amsterdam de modestad van Nederland is, maar dat is niet helemaal waar. Ook in havenstad Rotterdam spot je mensen met een bijzondere stijl. De een combineert de gekste printen, de ander shopt volledig vintage en weer een ander focust zich volledig op merken. Benieuwd wat we zijn tegengekomen in Rotterdam? Keep on reading!

Naam: Dalida
Leeftijd: 22
Instagram: @ohmydali_

“Ik denk dat ik in de categorie preppy pas, maar ook wel een beetje hipster-achtig. Ik haal veel uit de 90’s style, maar ik hou er ook van om er een beetje kostschool-achtig uit te zien. Die inspiratie heb ik uit Gossip Girl gehaald, en dan voornamelijk uit Blair Waldorf. Zij is eigenlijk een beetje mijn spirit animal. Ik haal denk ik mijn inspiratie ook uit de film Clueless en ook een beetje de jaren 60/70’.

Ik denk dat ik ergens wel uniek ben. Ik probeer eigenlijk zoveel mogelijk te combineren waar een ander dat niet zou doen, maar ik probeer ook een beetje mee te gaan met de stijl van nu.

Maar als ik nu bijvoorbeeld een hot item zie bij de Zara, dan koop ik het eigenlijk al niet, omdat ik weet dat dan het halve land ermee rondloopt.”

 

Naam: Polly
Leeftijd: 16
Instagram: @polly_zuydwijk

“Mijn stijl is een beetje samengeraapt van alles. Ik combineer gewoon heel veel met elkaar. Soms is het heel vrouwelijk, soms stoer, beetje street.. Merken vind ik tussendoor ook wel leuk, maar vooral heel erg mezelf, omdat ik andere mensen niet na doe.

Ik vind vintage heel erg fijn en eigenlijk ook leuker, maar street is wel waar ik meer naartoe wil gaan. Ik hou ook van accessoires. Kettingen, ringen, ik heb oorbellen in, een helix.. Dus daar kan ik mij wel heel erg in vinden.

Ik vind het wel lastig om mijn persoonlijkheid kwijt te kunnen in kleding. Ik denk gewoon van, als ik het leuk vind, dan doe ik het gewoon aan. Dus als ik enorm lange broek aan heb met een veel te grote blazer, dan vind ik dat gewoon leuk en denk ik fuck de rest.”

 

 

Naam: Amber
Leeftijd: 22
Instagram: @amberbravenboer

“Ik heb een hele wisselende stijl. Stoer, chique, baggy.. Echt van alles eigenlijk. Ik ben écht een mix. Misschien een beetje ‘nieuwerwets’, vintage met een beetje nieuw er tussen: gewoon alles door elkaar.

Ik shop ook liever vintage. Ik vind het leuk om een gedragen item een nieuwe leven in te blazen en het is sowieso beter voor het milieu. Ik begin ook steeds meer kleuren te dragen. Heel mijn kast was zwart, maar nu wel minder. Maar als ik een dag wat sipjes ben, dan draag ik wel sneller zwart of grijs.

Ik heb steeds vaker als iemand tegen mij zegt “oh, ik vind het niet zo”, dat ik dan zoiets heb van ‘ja, oké, dat kan’. Iedereen heeft een mening. Trek gewoon de kleding aan die jij aan wilt trekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *