Velen denken dat Amsterdam de modestad van Nederland is, maar dat is niet helemaal waar. Ook in havenstad Rotterdam spot je mensen met een bijzondere stijl. De een combineert de gekste printen, de ander shopt volledig vintage en weer een ander focust zich volledig op merken. Benieuwd wat we zijn tegengekomen in Rotterdam? Keep on reading!

Naam: Kayla
Leeftijd: 20
Instagram: @kaylaprananta

“Ik hou er niet van om hetzelfde te zijn als de rest. Mijn stijl is heel verschillend. Ik kan in een jurkje rondlopen, of in van die skatekleren. Ik neig denk ik wel meer naar streetstyle, maar het is ook weer geen streetstyle. Het is eigenlijk gewoon een mix van alles. Ik vind het leuk om van alles te combineren met elkaar, zoals high end met streetstyle, of met vintage.

Ik vind mezelf best wel een creatief persoon met een creatieve persoonlijkheid en ik vind dat ik dat best kan uiten in mijn kledingstijl, door misschien wat gewaagde outfits, dingen die andere mensen niet zo snel zouden dragen.

Je moet altijd dragen waar jij je zelf fijn in voelt. Ik had vroeger een super lelijke kledingstijl, maar ik droeg wel iets wat ik zelf fijn vond.”


Top: Trasher
Broek: Pull & Bear
Jas: H&M
Laarsjes: Stradivarius

Naam: Amy
Leeftijd: 20
Instagram: @amy.langeveld

“Wat ik aanheb zie ik niet altijd bij iedereen. Ik vind mezelf wel anders dan anderen. Het is niet heel overdreven apart, maar niet iedereen vindt het normaal. Ik zou niet heel snel oversized dragen. Ik vind het wel leuk, maar mijn kleding moet wel vorm hebben.

Ik uit mij vooral met kleuren. Vroeger droeg ik altijd veel zwart, maar ik vind het nu sowieso altijd leuk om er uit te springen. Ik wil anders zijn dan de rest en met kleuren kan ik best wel veel bereiken.

Als je eenmaal een keer uit je comfort zone bent gestapt, dan doe je dat alleen nog maar. Het wordt alleen maar leuker.  Je moet de stap gewoon een keertje zetten, en als die eenmaal is gezet gaat het vanzelf.”


Top:
La Pimenta
Broek: Zara
Jasje: New Yorker
Tas: Furla
Schoenen: Linda Mode


Naam:
Eliza
Leeftijd: 21
Instagram: @elizahijzen

“Ik draag vaak een combinatie van zakelijk met een streetwear touch, dus het kan wel netjes gedragen worden, maar door de accessoires is het wat meer streetwear.

Ik zou zeggen dat ik high-end, gemixt met streetwear en vintage pieces. Bijna alles wat ik koop is tweedehands. Ik studeer mode, dus ik ben ook wel bezig met sustainability en ik vind ook vaak dat de kwaliteit van vintage kleding beter is dan de fast fashion in de winkels.

Ik ben eigenlijk continu bezig met wat ik zelf wil maken, en daar haal ik mijn eigen inspiratie uit, omdat ik dan een idee in mijn hoofd krijg en dat dan ook meteen wil dragen.”


Top:
Vintage
Broek: Vintage
Jas: Moschino
Schoenen: Buffalo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *