Vandaag ga ik het hebben over mijn slechte gewoontes die vóór 2020 wil afleren. 

2019 hasn’t been my best year.. Het is eigenlijk één van mijn kutste jaren geweest, maar ook weer een jaar met heel veel liefde voor mezelf en bewustwording.

Ik ben mij dan nu ook bewust van mijn slechte gewoontes en ben eigenlijk ook heel benieuwd naar die van jullie. Dus deel die in de reacties hieronder.

Vandaag deel ik 5 slechte gewoontes met jullie.

  1. Stoppen met “voor mensen denken”

Ik merk dat ik vaak in sociale situaties mensen hun gedachten probeer te lezen. Wat natuurlijk niet mogelijk is. Hierdoor merk ik dat ik mijn gedrag verander. En een quote die hier echt bij past is één van Charles Cooley; “I am not what I think I am, I am not what you think I am, I am what I think you think I am”. Laat die even binnenkomen.. Ik merk dat ik me altijd aanpas aan mijn gezelschap, en dat is niet iets slechts. Maar de gewoonte dat ik voor mensen wil denken en daardoor me gedrag ga aanpassen, moet ik wel mee stoppen. Dit komt in zekere zin ook door onzekerheid. Ik ben ook op een leeftijd waar ik nog aan het uitzoeken ben wie ik nou precies ben. 

  1. Stoppen met mezelf saboteren

Ik ben echt een dromer. Ik probeer alles uit en geloof ook dat ik alles kan bereiken wat ik wil. maar deze motivatie en believe komt in vlagen. Als ik een tegenslag meemaak, kan ik vaak té lang in slachtofferrol blijven hangen. Maar als ik nou een keer doorzet, dan zal het heus positief uitpakken – de aanhouder wint namelijk altijd! Een voorbeeld is; als ik een tof concept heb uitgewerkt. Praat ik mezelf faalscenario’s aan waardoor ik soms na een paar uitvoeringen ermee stop of er niet eens aan begin. Super stom eigenlijk. En soms ga je toch door, maar krijg je de erkenning niet die jij denkt te verdienen. Dat is ook iets wat ik wil afleren – geen emotie of waarde te hechten aan likes. 

  1. Niet zo smoel verlegen zijn

Ik word hier zo gek van! Ik weet niet waarom, maar als ik iemand “leuk” vind of iemand nog niet goed ken. Ben ik écht smoel verlegen. Ik maak ZERO oogcontact en moet lachen ik oogcontact probeer te maken. Waardoor ik oogcontact vermijdt, omdat het er ander uitziet alsof ik degene aan het uitlachen ben. I’m such a FREAK! Ik wil aankomend jaar echt van deze verlegenheid afkomen (zonder dat ik 2 glazen wijn op moet hebben).. 

  1. Mezelf niet “verlammen” met series kijken

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik elke dag urenlang series lig te kijken. En je verstand op nul zetten is niet perse iets ergs, maar als je dat doet om te “vluchten” of issues te vermijden, dan is het wel een probleem. Ik hoop door mezelf druk te houden, ik niet de tijd heb om urenlang series te kijken. De afgelopen maanden heb ik bijna niks gedaan, waardoor je alle tijd hebt om dit te doen. Dus door gemotiveerd weer aan het werk te gaan, verminder je de temptation om de gehele dag series te kijken.

  1. Beter met mijn financiën omgaan

2019 is een heel rustig jaar voor mij geweest qua opdrachten. Door prive omstandigheden had ik niet de behoefte om me bezig te houden met social media en ben ik ook erg gedaald in volgers op Instagram. Aan één kant kut, maar mental health gaat boven alles. Het enige wat ik van februari tot juni heb gedaan, is mij gefocust op school en mezelf. Ik heb dit jaar dan ook maar 1 of 2 opdrachten gedaan. En sinds juni tot eind oktober eigenlijk “vakantie” gehad. Ik wil dan ook weer mijn carrière oppakken en veel beter met mijn financiën leren omgaan. Time to make some money (and safe some of it)..

Ik ben super benieuwd naar jullie slechte gewoontes. Deel ze in de reacties hieronder.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vandaag wil ik het hebben over mijn slechte gewoontes die ik vóór 2020 wil afleren. ? 2019 is niet mijn beste jaar geweest, maar het is wel een jaar vol met heel veel liefde voor mezelf. ? Ik ben super benieuwd naar welke slechte gewoontes jullie willen afleren. Deel ze in de reacties hieronder. ??? Wees lief voor jezelf. ?

Een bericht gedeeld door CHÉRÉNEFFE FLEUR (@chereneffefleur) op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *