Een goede kapster vinden blijft lastig, vooral als je een bos vol krullen hebt! Gebruiken ze wel de juiste producten? Kunnen ze mijn krullen wel knippen? Say no more. Trisha van Try-Shy weet precies wat je bedoelt en is dé go-to krullenkapster in Rotterdam. Ze zitten niet voor niks al tot Augustus volgeboekt..


Hoe is Try-Shy ontstaan?
Try-Shy is ontstaan door twee vriendinnen, Shaireen en Trisha, vandaar ook de naam Try-Shy! Zij deed altijd het vlechten en ik meer het kapster gedeelte. Ik deed toen nog niet per se krullen, maar gewoon van alles. Zo zijn we begonnen.

Waarom heb je er voor gekozen om je te gaan specialiseren in krullen?
Ik ben er niet zozeer mee bezig geweest als in ‘ik ga mij vanaf nu specialiseren in krullen’. Ik heb een tijdje stage gelopen bij Rafina’s, dat is een toko in Rotterdam en daar waren ze heel erg bezig met krullend haar en producten daarvoor, dus op een gegeven moment wist ik heel veel over de producten en krullen. Zodoende had ik de kennis ervoor opgebouwd en had ik een keer een klant met krullen die we toen geholpen hadden. We hadden de  voor en na foto’s geplaatst en was er opeens heel veel vraag naar. Het was ook iets wat ik leuk vond om te doen, dus heb ik het doorgezet.

Er zit ontzettend veel variatie in. Elk resultaat is anders, iedere krul is anders en er zijn ook heel veel meiden met krullen die een negatieve ervaring bij een kapper hebben gehad en daardoor kappersangst hebben, of gewoon nooit tevreden zijn geweest. Wanneer ze dan wel een keer tevreden zijn, zijn ze enorm tevreden. De energie die je van de klanten krijgt is gewoon ontzettend leuk.

Ik neem aan dat jullie ook bekend zijn met de Curly Girl Methode. Hoe zijn jullie op het idee gekomen om dat ook bij Try-Shy door te zetten?
Ik ben niet echt op het idee gekomen. We waren sowieso al veel bezig met producten waar geen siliconen en sulfaten in zaten, puur omdat het hele fijne producten waren. Daarnaast kregen we heel veel vraag vanuit klanten die dan wel die methode volgden of wij dat ook deden en wanneer wij volledig zouden overstappen. Toen hebben we er voor gekozen om volledig over te stappen op de Curly Girl Methode en hebben wij onze behandelingen daarop aangepast. Het was eigenlijk meer een vraag vanuit klanten.

En hoe passen jullie dit toe in de salon?
Verschillend. We gebruiken om te beginnen altijd producten zonder siliconen, sulfaten en dat soort dingen. Op het moment dat er een klant binnenkomt die dat wel gebruikt leggen wij uit waarom wij dat niet doen. Daarnaast bekijken we ook altijd wat het haar nodig heeft.

Ik begin altijd heel voorzichtig met het uitleggen van de methode, want als je direct alles in een keer gaat vertellen dan raken ze nogal overweldigd! Dus ik begin bij de basis: “wij gebruiken producten zonder sulfaten en siliconen, want die drogen het haar uit en krullend haar is al heel droog..” en dan ga ik stapje bij stapje verder, per afspraak.

Naast het feit dat jullie krullen knippen, zag ik ook dat jullie cursussen geven om dit te leren. Hoe is dat ontstaan?
We hebben hier eigenlijk een beetje een eigen knipmethode ontwikkelt samen met de stylingproducten die we gebruiken en daar was op een gegeven moment best veel vraag naar vanuit andere salons, maar ook van particulieren. Zodoende heb ik besloten om het allemaal in een te gooien. Het heeft mij wel een jaar gekost, maar ik heb er uiteindelijk een cursus van gemaakt. Alles is echt gericht op krullend haar. Je krijgt een stukje CG methode – hoe werkt dat?, stukje knippen.. Echt vanaf het begin tot eind!

Wat kunnen curly girls het beste doen om hun haar thuis ook zo optimaal mogelijk te kunnen verzorgen?
Regelmaat is heel belangrijk. Dus regelmatig een maskertje in je haar doen, regelmatig je haar knippen, op tijd conditionen en wassen. Die routine aanhouden is ook belangrijk. Doe je haar vast als je slaapt, slaap op een satijnen kussensloop.. Die regelmaat moet je er echt in krijgen.

Als je beschadigt haar hebt: probeer je producten op super nat haar aan te brengen. Dan hou je beter moisture vast. Producten zijn niet zozeer vocht inbrengend, maar wel vochtvasthoudend. Op het moment dat jij je producten op zulk nat mogelijk haar aanbrengt, dan zal je haar beter gaan krullen en oogt het ook luchtiger.

Wat zou je graag nog willen bereiken met Try-Shy?
Nou, we zijn momenteel bezig met uitbreidingen, dus dat komt er sowieso aan, maar mijn main goal is eigenlijk om dezelfde kwaliteit te behouden, maar dan met een groter team. Dus dezelfde blije klanten, maar wel meer klanten kunnen aannemen.

Wil je een afspraak inplannen? Neem een kijkje op hun website voor meer informatie. Boek snel, want ze zitten vaak volgeboekt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *