Voor een vrouw is haar haar de nummer 1 prioriteit. Je wilt dan natuurlijk ook naar een kapsalon gaan waar jouw haar ook op nummer 1 staat. Vandaag bezoeken She-Ross Hair in Almere, en spreken wij met een vrouw met een eigen visie, namelijk eigenaresse Rosiela.

Wat deed je voordat je een eigen kapsalon begon?
Hiervoor werkte ik in een notariskantoor. Ik deed de juridische kant, wat weer te maken had met mijn juridische mbo opleiding. Ik ben daar terecht gekomen door mijn stage en ik deed toen ik 21 was als hobby haarverlenging. Daar kreeg ik altijd energie van. Op kantoor viel ik altijd bijna in slaap, en ’s avonds na werk of in het weekend ging ik bij klanten langs om hun haar te verlengen. Ik werd daar ook echt blij van! Ik ben toen 3 jaar bij mensen thuis gekomen. Toen raakte ik zwanger en had ik thuis een salon op zolder gebouwd. Op een gegeven moment ben ik verhuisd en ben ik de salon begonnen.

Was dit altijd al een droom van je?
Ja, een eigen zaak wel, maar niet als haarstyliste. Ik ben iemand die altijd al carrière wilde maken. Advocaat worden, of dokter.. Ik zag vroeger niet dat je als kapper zijnde ook carrière kon maken, maar dan word je ouder en dan zie je eigenlijk dat je overal carrière in kan maken. Het belangrijkste is dat je iets moet doen wat je passie is, alleen had ik niet verwacht dat dat als haarstyliste zou zijn.

Waarom heb je je gespecialiseerd in haarverlenging?
Om heel eerlijk te zijn, ik was jong en wilde graag wat extra’s bijverdienen. Toen ben ik gaan kijken naar wat leuk zou zijn om te doen, en kwam ik op haarverlenging uit. Je leert het in 1 dag en ik deed op mezelf ook al haarverlenging. Ik vond het altijd leuk om mensen mooi te maken, want vrouwen en haar is toch wel een dingetje.

Wat voor andere specialiteiten zou jij graag nog willen leren en waarom?
Ik ben de afgelopen jaren heel erg bezig geweest met krullen en daar zou ik mezelf graag nog verder in willen ontwikkelen, maar dan meer de producten en hoe je dit dan moet toepassen, want je hebt zoveel producten.. Daar wil ik binnenkort ook voor naar Amerika gaan. Ik denk dat ik daar heel veel kan leren over krullen.

Wat vind jij het leukste om te doen?
Ik vind het totaalplaatje heel leuk, make-overs. Mensen met kort haar die dan een verlenging en kleuring willen, en dat ze dan uiteindelijk een hele andere coupe hebben. Ik vind het sowieso gewoon heel leuk om mensen blij te maken met hun haar.

Wat was of is je grootste angst in het ondernemerschap?
Zoals ik al zei, ik ben altijd al iemand geweest die risico’s neemt, dus eigenlijk ben ik nooit bang geweest. Ik vind dat risico’s nemen bij het ondernemen hoort. Het is vallen en opstaan in het leven, en het komt allemaal echt wel goed. Ik doe soms echt de raarste dingen en als het dan mis gaat zeg ik ook: ja, lesgeld. Stop met bang zijn, dat is de valkuil. Ook al val je, je staat weer op, je hebt wat geleerd. Of het nou positief of negatief is.

https://youtu.be/Xt4LNg_8ZaY


Benieuwd welke behandelingen She-Ross Hair nog meer doet? Neem een kijkje op de website, of bel om een afspraak te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *