ByKelsha is opgericht door de Rotterdamse Kelly Ghazi. Na twee succesvolle elixers, besloot ze haar assortiment verder uit te breiden en lanceerde ze door middel van een pop-up event een reeks aan matte liquid lipsticks, met als doel de grootste Nederlandse cosmetica brand te worden.

Voordat je ByKelsha opstartte was je schoonheidsspecialiste. Hoe ben je op het idee gekomen om voor jezelf te beginnen? En om serums te ontwikkelen?
Ik kom zelf uit een ondernemersgezin, dus daarin is het ondernemerschap van ouders en mijn oudere broer doorgegeven. Uiteindelijk zag ik door het succes van hun dat het ook gewoon leuk was om voor mezelf te beginnen. Ik begon niet meteen met serums, maar met dans. Ik heb een dansachtergrond en ben toen op mijn 18e begonnen met een dansschool. Dit was mijn allereerste onderneming, echt het proeven en zien ervan.

Ik deed het destijds in combinatie met school, maar toen werd de druk voor mij gewoon te hoog. Toen moest ik een keuze maken en koos ik ervoor om mijn school af te maken. Het werd ook gewoon werk en zag de lol er niet meer van in, maar ik voelde wel dat ik er later misschien meer mee wilde doen.

Hoe was het voor jou om je familie succesvol te zien worden, voordat jij überhaupt aan een eigen onderneming dacht? Was dat een motivatie?
Omdat je het van heel dichtbij meemaakt, merk je zowel het succes en de dieptepunten. Dat heeft mij er niet van weerhouden om het zelf te doen. Dat heeft mij alleen maar laten inzien dat je te maken krijgt met angsten, met mislukkingen, maar dat wanneer het succes er is je er ook echt de vruchten van plukt. Het heeft voor mij vooral vrijheid gegeven. Daarom wilde ik het ook doen.

Wat was het originele idee, voordat je het serum ontwikkelde?
Na school heb ik 3 jaar in de techniek gewerkt. Daarna kreeg ik het gevoel van voldoening niet meer, dus toen ben ik gaan kijken naar wat ik nog meer leuk vond. Toen heb ik mezelf omgeschoold tot schoonheidsspecialiste en ben ik die kant opgegaan, omdat ik beauty naast dansen ook heel leuk vond.

Het originele idee waren eigenlijk na-zorgproducten, een dagverzorging. Daar heb ik het destijds voor ontwikkeld.

Waarvoor zijn de serums bedoeld? En hoe gebruik je ze?
We hebben natuurlijk 2 varianten, waarvan een de Ice White Gold is. Dat is echt de dag- en nachtverzorging. Het roze flesje, de 24K Gold, is echt een gezichtsprimer.

Je kan ze op twee manieren gebruiken. De gezichtsprimer spreekt eigenlijk voor zich, dus het aanbrengen van het serum voordat je de make-up aanbrengt, waardoor je make-up mooier en langer blijft zitten. De Ice White Gold is echt gewoon een pure dag- en nacht verzorging waarbij je eigenlijk geen andere crèmes of oliën aan toe hoeft te voegen.

Onlangs heb je ook een reeks aan nieuwe producten gelanceerd: matte liquid lipsticks! Hoe ben je op het idee gekomen om make-up producten te combineren met je huidige skin care producten?
Ik zat heel erg in dubio wat ik hierna nou wilde uitbrengen, want het was voor mij een hele makkelijke stap om te kiezen voor een nieuw serum, of een gezichtsmasker, maar ik vind het leuk om mezelf uit te dagen en een andere richting in te slaan. Ik wilde wel iets bieden wat je kon combineren. Ik heb er expres voor gekozen om lippenstiften te kiezen in plaats van een highlighter bijvoorbeeld, omdat de werking van de elixers ook  lipverzorging zijn. Het heeft uiteindelijk wel een verhaal waarom het een lippenstift is.

Om je nieuwe producten te lanceren heb je een pop-up event georganiseerd. Hoe was dit? Zou je dit vaker willen doen?
Heel erg leuk, maar ook heel erg spannend. Ik moest heel erg uitproberen, want dit was
de eerste keer dat ik een event op eigen houtje deed. Ik heb natuurlijk wel om hulp gevraagd aan mijn broer, hij is eventplanner, waar ik allemaal naar moest kijken. Ik heb natuurlijk zelf al veel zijn werk gezien en er ook bij geholpen, dus ik wist wel al een beetje waar ik mee te maken kreeg, maar het helemaal zelf doen is natuurlijk anders.

Ik zou het niet vaker zelf willen doen. Ik vond het wel heel leuk om te doen, maar ik vind het te stressvol. Ik weet nu gewoon dat een event zelf organiseren niks voor mij is.

Wat zou je graag nog meer willen halen uit ByKelsha?
Ik zou graag internationaal willen doorbreken. Dat is voornamelijk omdat wij het online uitzetten, dus de kans dat het bijvoorbeeld bij een Kim Kardashian terecht komt is voor ons het ultieme doel. Er zijn zeker nog hele grote dingen die wij willen bereiken.


Meer weten over ByKelsha? Neem een kijkje op de website, of volg ze op Instagram om up-to-date te blijven van de laatste nieuwtjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *