TIPS & TRICKS: zo behaal je jouw nieuwjaar resoluties

Pinterest

Ik weet (bijna zeker) dat je jouw voornemens in het nieuwe jaar van 2017 niet hebt gehaald. Dat zeg ik niet omdat ik niet in je geloof, maar omdat uit onderzoek is gebleken dat maar slechts 8% van de mensen deze daadwerkelijk haalt. Dus statistisch gezien, is het bijna zeker dat je ze niet hebt behaald.

Hoe kun je bij die 8% behoren, wie wel hun voornemens plannen en daadwerkelijk behalen? Heb je meer motivatie nodig? Een speciaal systeem? Forbes interviewde psycholoog Paul Marciano die een expert is in gedragsverandering. Hij deelde zijn zeven keys om je voornemens te bereiken.

1. Maak je doelen specifiek. Mensen roepen: “Ik ga eindelijk aan mijn fysiek werken.” Maar wat betekent dat eigenlijk? Ben je van plan om een bepaald gewicht te bereiken? Of lichaamsvetpercentage? Wil je drie mijl rennen zonder te rusten? Wil je misschien in staat zijn om 10 pull-ups te doen? Dr. Marciano is een fan van het klassieke doelsysteem dat doelen specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden (SMART) maakt.

2. Meet je voortgang. “Als je het kunt meten, kun je het veranderen” is een fundamentele principe van de psychologie. Dit zal een motivatie zijn wanneer je even stilstaat over waar je bent begonnen en waar je bent. Ze helpen je ook te weten wanneer je een plateau raakt of achteruit gaat, zodat je je inspanningen kunt aanpassen.

3. Wees geduldig. De voortgang is zelden lineair. Sommige mensen zullen snelle winsten zien alleen om later in hun inspanningen weerstand te krijgen. Voor anderen kan de eerste voortgang langzaam gaan, maar dan bereiken ze plotseling snelle doorbraken. Het maken van duurzame veranderingen kost tijd.

4. Deel je doelen met vrienden en familie. Sociale steun is van cruciaal belang. Ja, er is wat persoonlijke moed en kwetsbaarheid voor nodig om iets te delen waar je misschien niet in zal slagen, maar om je kans op succes drastisch te verhogen, wil je ondersteuning van de mensen om je heen. Een van de meest effectieve dingen die u kunt doen, is een ‘accountability partner’ zoeken, iemand die dagelijks of wekelijks je op je doelen attendeert. Het is gemakkelijk om een belofte voor jezelf te verbreken, maar veel moeilijker om het aan een vriend toe te geven.

5. Plan het. Heb je ooit gezegd dat je “de tijd” niet kunt vinden om iets te doen? Niemand vindt tijd, we kiezen voor tijd. We kiezen er allemaal voor om onze tijd door te brengen zoals we dat doen, of dat nu junkfood is of naar een spin-class gaan. Maak van je nieuwe doelen een prioriteit en plan ze in voor je agenda. Als u een fitnessdoel scenario hebt, zijn er terugkerende tijdsblokken voor je dagelijkse trainingen. Wilt je een declutter? Plan dan tijd om je kast of garage op te schonen in je agenda. Behandel deze nieuwjaarsresoluties net zoals het geplande doktersafspraken waren. Het geplande wordt gedaan.

6. Iets is beter dan niets. Ben je schuldig aan de “alles of niets” mentaliteit? Denk je ooit: “Wel, ik kan net zo goed een dessert eten, aangezien ik die frieten al heb gegeten?” En toen: “Ik heb mijn dieet gisteravond verprutst, dus ik zal het volgende week maandag weer oppakken.” Dr. Marciano zegt het verschil tussen iets doen in plaats van niets enorm is. Als je geen ‘tijd’ hebt op een volledig uur te trainen, probeer dan minstens 20 minuutjes te trainen en maak er het beste van. Dr. Marciano zegt: “Elke poging om je doel te bereiken is beter dan geen moeite.”

7. Sta op, als je een misstap maakt. De legendarische coach Vince Lombardi zei: “Het is niet of je wordt omvergeworpen, het is of je weer opstaat.” Veerkracht staat voorop. Verander tijdelijke storingen niet in totale meltdowns of excuses om op te geven. In plaats daarvan moet je gewoon de fout erkennen en opstaan en doorgaan!

Dr. Marciano zegt dat het bereiken van je doelen niet om wilskracht gaat. Het gaat om het ontwikkelen van de juiste vaardigheden, het uitvoeren van strategieën en het hebben van het geduld dat onvermijdelijk tot succes leidt. Wordt 2018 het jaar waarin jij tot de elite 8% behoort? Lets find out!

Bron: Forbes
Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de leukste winacties en FMLLE nieuws? Stuur dan een WhatsApp bericht met YASSS Girl! naar 06 42 61 65 12.

Generic promo 728x90

Chéréneffe Fleur

CHÉRÉNEFFE FLEUR IS DE OPRICHTSTER VAN HET ONLINE PLATFORM FMLLE. HAAR DOEL IS HET CREËREN VAN INSPIRERENDE CONTENT VOOR VROUWEN VAN VERSCHILLENDE LEEFTIJDEN, AFKOMSTEN EN INTERESSES.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

FMLLE is speciaal opgezet om vrouwen te voorzien van dagelijkse inspiratie en entertainment.

VOLG ONS OP

Meld je aan voor de nieuwsbrief!