Tips & Tricks: Dit is hoe je met vriendenverraad omgaat

Vriendschap is waar we troost zoeken – het is een veilige ruimte waar je jezelf kunt zijn. Wanneer iemand dit vertrouwen breekt, is het een wond dat erg pijn doet. Omgaan met het verraad van een vriend is een vervelende situatie en je moet jezelf eraan herinneren dat je beter verdient.

Allereerst moet je weten of de vriendschap de moeite waard is om te redden, dit zal te maken hebben met de context van het verraad. Sliep ze met je vriendje, of zei ze iets erg kwetsend wat je een backstabbing gevoel gaf?

Als het de eerste is, is het te toxic om in je leven te houden. Iemand die zich zo gedraagt, heeft geen respect voor zichzelf en gaat een negatief en zelfvernietigend pad op waar jij geen deel van moet willen uitmaken.

Als het onder de twee categorie valt, zijn er nog steeds enkele dingen die je moet overwegen. Heeft ze een reeks kleine daden gedaan over de geschiedenis van je vriendschap of handelt ze omdat ze zich niet gewaardeerd voelt in de vriendschap? Vraag haar of ze in orde is. Probeer je voor een moment in haar schoenen te verplaatsen.

Het plaatsen van een context en het onthouden van het herkennen van je verantwoordelijkheid in een situatie is ook een groot deel van dit proces. Als je er zeker van bent dat je niets verkeerd hebt gedaan, wees dan eerlijk en direct met haar op een niet-confronterende manier. Vertrouw op je instinct.

Gebruik opbouwende kritiek, als je deze vriend in je leven wil houden. Versterk haar goede eigenschappen en de delen van haar die je waardeert, die als opvulling zullen dienen als je de harde waarheid uitspreekt over waar ze aan moet werken wat niet oké is. Luister met een open hart naar haar antwoorden en begrijp dat het natuurlijk is voor mensen om defensief te worden wanneer ze iets over zichzelf te horen krijgen, waarvan ze zelf ontkennend zijn.

Overweeg hoe lang dit persoon in je leven is geweest. Zijn ze een levenslange vriend die een fout heeft begaan? Of zijn ze voor een korte tijd in je leven en ken je dit individu misschien niet volledig?

Kijk of je ruimte nodig hebt, dit hoeft niet meteen te betekenen dat je de vriendschap verbreekt. Soms kan de afstand je herinneren en opnieuw bevestigen waarom je in de eerste plaats vrienden werd. Het kan je helpen om te realiseren dat de vriendschap niet is wat het ooit wel was.

Observeer en ondersteun jezelf met de noties van zelfrespect en grenzen. Je verdient beide dingen en zelfs als een vriend een verbluffende, bruisende persoonlijkheid heeft, als ze geen waarde hecht aan die twee dingen, zal je vriendschap het niet kunnen overleven – nu of nooit. Wees de verstandige en benader je vriendin kalm over haar twijfelachtige acties, in plaats van hem onder het tapijt te vegen en het wrok te laten groeien. Deze kwetsbare en eerlijke momenten, hoewel ze misschien eng zijn om te benaderen, kunnen ook voor een nauwere band en een beter begrip zorgen.

Bron: Americanoize
Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de leukste winacties en FMLLE nieuws? Stuur dan een WhatsApp bericht met YASSS Girl! naar 06 42 61 65 12.

Generic promo 728x90

Chéréneffe Fleur

CHÉRÉNEFFE FLEUR IS DE OPRICHTSTER VAN HET ONLINE PLATFORM FMLLE. HAAR DOEL IS HET CREËREN VAN INSPIRERENDE CONTENT VOOR VROUWEN VAN VERSCHILLENDE LEEFTIJDEN, AFKOMSTEN EN INTERESSES.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

FMLLE is speciaal opgezet om vrouwen te voorzien van dagelijkse inspiratie en entertainment.

VOLG ONS OP

Meld je aan voor de nieuwsbrief!