TIPS & TRICKS: met deze tien tips word jij een meal prep master

weheartit

Is 2018 het jaar dat je gezonder gaat leven, gaat letten op je voeding en heb je al een hele stappenplan in gedachte? Dan zijn deze mealprep tips iets voor jou! Terwijl ik dit artikel schrijf geniet ik van een zakje M&M’s en voel ik me meteen schuldig..

Het begin van het jaar is voor vele een denkbeeldige resetknop om weer bij nul te beginnen, maar vaak vervagen de goede voornemens al vrij snel. Dat komt niet omdat je het niet meer ziet zitten, maar doordat je doelen bijvoorbeeld niet realistisch zijn of je jouw drukke leven er niet bij had gerekend.

Om ervoor te zorgen dat je jouw goede voornemens niet na twee weken de deur wijst hebben wij tien ultieme tips hoe jij de beste food prepper kunt worden.

Food preppen is de afgelopen jaar echt een begrip op zichzelf geworden. Je kunt honderden video’s, boeken etc. vinden over wat food preppen is (letterlijk: maaltijden voorbereiden). Door in één keer meerdere maaltijden te maken, bespaar je dagelijks enorm veel tijd en heb je iedere dag je vaste maaltijden klaarstaan. Ook kom je hierdoor minder in de verleiding om buiten de deur te gaan eten. Het duurt wel even, maar dan heb je ook wat voor de hele week! En met deze tips word jij een master in food preppen.

Koop genoeg bakjes
Geloof me als ik zeg dat je geheid bakjes kwijt gaat raken. Dat gebeurt er tenminste bij mij.. Bij de Action heb je al voor €1,79 een set van vijf bakjes. Je hebt dus voor minder dan €15,00 al veertig bakjes. Meer dan genoeg om mee te starten.

Doe research
Ga niet gelijk de chefkok uithangen, doe eerst online of via een diëtiste informatie op wat jij als individu nodig hebt qua voeding (eiwitten, koolhydraten etc.)  en welke voeding je moet vermijden.

Begin simpel
Nu dat je weet wat je wel en niet ‘mag’ eten is het belangrijk dat je simpel begint. Bedenk simpele gerechten en ga niet direct uit op de experiment tour, want als het mislukt, heb je een volle pan met eten die je weg mag gooien en is het weggegooid geld.

Maak een eetschema
Maak voordat je boodschappen gaat doen een eetschema zodat je voor jezelf een overzicht hebt van al je maaltijden. Zo weet je welke boodschappen je moet doen en kunnen je ervoor zorgen dat je genoeg afwisseling hebt in je voeding.

Maak een boodschappenlijst
Nu dat je weet wat je wil bereiden, is het tijd voor je boodschappenlijstje. Zorg ervoor dat je per gerecht opschrijft wat je nodig hebt keer hoeveel je nodig hebt per maaltijd zodat je genoeg hebt voor het aantal recepten die je wil halen.

Zorg voor afwisseling
How! Zorg voordat je naar de supermarkt gaat dat je genoeg afwisseling hebt in je maaltijden, want doordat je al je maaltijden hebt bereid kunnen de maaltijden je na een tijdje gaan vervelen omdat je vaak hetzelfde eet. Het is daarom dus belangrijk dat je bijvoorbeeld drie verschillende avondmaaltijden hebt voor de hele week zodat je dat iedere dag kunt afwisselen.

Gebruik een weegschaal
Nu is het tijd om lekker te gaan koken en is het belangrijk (voor in het begin) je eten te wegen, zodat je met tijd op gevoel kunt koken en precies weet hoeveel je binnenkrijgt. Hou wel rekening met wanneer je je eten weegt, weeg je het voordat het gekookt is of erna?

Wees niet te streng voor jezelf
Je zult in het begin met enorme moed starten, maar ik kan je vertellen dat er in het begin geheid iets mis kan gaan en dat is normaal. Wees niet te streng voor jezelf, als iets mis gaat, neem dat dan mee voor je volgende mealprep en leer met tijd wat wel en niet voor jou werkt.

Vries je maaltijden in
Ik hoop dat je een grote vriezer hebt, want die heb je zeker nodig! Nadat je je maaltijden in bakjes hebt gedaan, is het belangrijk eerst je eten te laten afkoelen voordat je ze in de koelkast en vriezer stopt. De reden waarom je dit eerst moet laten afkoelen is omdat de temperatuur in de koelkast stijgt als je het direct in de koelkast zet. Dit vergroot de kans op bacteriën en wordt de kwaliteit van andere producten in je koelkast verslechterd.

Heb geduld!
Neem je tijd! Als je voor een hele week aan het meal preppen bent, sta je wel een paar uur in de keuken. Trek hier dus gerust een hele middag voor uit. Zet een fijne playlist op en kokkerellen maar!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de leukste winacties en FMLLE nieuws? Stuur dan een WhatsApp bericht met YASSS Girl! naar 06 42 61 65 12.

Generic promo 728x90

Chéréneffe Fleur

CHÉRÉNEFFE FLEUR IS DE OPRICHTSTER VAN HET ONLINE PLATFORM FMLLE. HAAR DOEL IS HET CREËREN VAN INSPIRERENDE CONTENT VOOR VROUWEN VAN VERSCHILLENDE LEEFTIJDEN, AFKOMSTEN EN INTERESSES.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

FMLLE is speciaal opgezet om vrouwen te voorzien van dagelijkse inspiratie en entertainment.

VOLG ONS OP

Meld je aan voor de nieuwsbrief!