The free bleeding movement, moet dat nou?

Je leest het goed .. the free bleeding movement, is een beweging wat de afgelopen week veel ter sprake kwam. Het vrij bloeden, is het vrij laten vloeien van je menstruatie.

Deze nieuwe beweging zou de taboe rondom menstruatie moeten doorbreken, zodat vrouwen weer dicht bij moeder natuur kunnen voelen. Hiernaast zijn er ook andere factoren zoals de kostenpost van tampons, maandverband of cups, wat al snel kan oplopen.

Hoewel dit niks nieuws is, pakte iedereen dit de afgelopen week op door Nederlandse Iris Verstappen, die ervoor kiest om vrij te menstrueren. Dit doet ze naast het maken van een statement, ook als kunstenaar.

Iris doet aan ‘menstruatieverlof’ waar zij de eerste twee dagen niet werkt en haar lichaam laat rusten. Maar ze laat het bloed ook vrij vloeien voor haar gezondheid.

Vroeger was het niet anders en hadden vrouwen geen middelen om zich schoon te houden. Vroeger was het zelfs zo erg dat jonge meiden niet eens werden geïnformeerd over menstruatie en dat ze schrokken wanneer het bloed niet stopte.

Naast dat Iris dit voor haar gezondheid doet, ziet ze het ook als een kunst en smeerde ze het bloed op haar gezicht en liet te het bloed vloeien tussen haar beneden en ging op de foto om zo mensen bewust te maken van de free bleeding beweging.

Ook is ze van mening dat haar menstruatiebloed een goede natuurlijke mest is voor haar planten en dat daardoor haar plantjes gezond en sneller zijn gaan groeien.

Dit zorgde natuurlijk voor vele meningsverschillen. De een vindt het normaal, omdat de oervrouwen het vroeger ook zo deden, maar de andere is bang dat dit voor infecties kan zorgen en dat je zo makkelijk ziektes kan overdragen.

Wat vinden jullie van deze movement? Zou jij het ok vinden als een vriendin bij jou op bezoek komt die aan free bleeding doet?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de leukste winacties en FMLLE nieuws? Stuur dan een WhatsApp bericht met YASSS Girl! naar 06 42 61 65 12.

Generic promo 728x90

Chéréneffe Fleur

CHÉRÉNEFFE FLEUR IS DE OPRICHTSTER VAN HET ONLINE PLATFORM FMLLE. HAAR DOEL IS HET CREËREN VAN INSPIRERENDE CONTENT VOOR VROUWEN VAN VERSCHILLENDE LEEFTIJDEN, AFKOMSTEN EN INTERESSES.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond.

FMLLE is speciaal opgezet om vrouwen te voorzien van dagelijkse inspiratie en entertainment.

VOLG ONS OP

Meld je aan voor de nieuwsbrief!